30 Kasım 2014 Pazar

DİY: kavanoz değerlendirme.


Herkese sevgi dolu bir merhaba.mutlu geçsin haftanız.Benim  günlerim  dolu dolu geçiyor gündüzler uzasın artık yetişemiyorum hiç bir şeye hafta içi yapılamayan ev işleri hafta sonu beni  perişan ediyor.10 makina çamaşır bilmem kaç parça ütü araya uykularımdan ödünç çalıp sıkıştırdığım el işlerim.Bu gün  süsleyip belki de bi çoğunuza göre fazla kokoş bana  göre çok cici  ister böyle ikili 



ister böyle üçlü kullanılsın kaaklarauygun renklerde olimer kilden boncuklar yaptım.

eskitmeyi çok sevdiğimi biliyorsunuz artık kavanozlarım da eskitme oldu Önce altın yaldıza boyayıp mum sürüp istediğim renklere boyadım anamel  boya kullandım tam kurumadan tırnağımla hafif kazıdım alttan altın rengi göründü kahve rengi eskitme boyasıyla geçtim üstünden.Bazı yerlerde hoyrat davranmışım alttan kaaınbeyaz rengi göründü ama rahatsız etmedi beniBunlar salça kavanozuydu biriktirip duruyorum  bir sürü  daha var.Ne amaçla aldığımı hatırlamadığım polyester gülleri  kullandım paketten iki büyük, üç küçük gül ve yaprak çıktı.Böylece çerçöp değerlendi.

istersem de böyle beşli kullanırım.Açık raflarda  sergilemek  çok güzel kavanozları ama  açık raf yok evde.Biraz seyreder doyunca seyre atarım sandığa kendi evim olursa tel  dolabıma yerleştiririm.


Umarım beğenirsiniz.Sevgiler...

28 Kasım 2014 Cuma

neşeli magnetler...





İyi akşamlar mutlu  bir hafta sonu diliyorum.Hobi işleri için oldukça verimsiz bir  haftayı daha atlattım.Günlük rutin beni çok yoruyor kendimi mutlu etmek için sanat kilinden sevimli magnetler  yapıp hediye ettim.



Çok şey konuşasım var ama  zamanım yok malesef birde oğlum için kulak pamuğu kutusunu renkli desenli bantlarla kaplayarak masa üstüne çöp kutusu yaptım  sadece  açtığı kalemin atıklarını dolduracak kalem  açma bahanesiyle  derste yaptığı yaramazlıklar  yüzünden çöp kutusuna gitmeyi yasaklamış öğretmeni haklı olarak.Anne yüreği kıyamadım  mazallah cebine  falan doldurmasın.

sevgiler...

22 Kasım 2014 Cumartesi

Renkli işler...

Herkese günaydın mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum. Geçtiğimiz haftayı kuzularımın öğretmenlerine küçük el yapımı hediyeler hazırlamakla geçirdim.Çocuklarıma kazandırdıkları tüm güzellikler için onlara sonsuz teşekkür ediyorum.Bunlar  cici  kavanozlar çok keyifle çalıştım.
 

Öğretmenlerimizden ikisi erkek.Onlara hediye hazırlamak daha zor oluyor seçenek sınırlı benim de imkanlarım sınırlı.Ben de şu aşağıdaki çerçeveleri  hazırladım.Peçete dekupaj ve yağlıboya eskitme aslında bunlar sevgili eşlerine hediye oldu galiba.

  Peçeteyi bütün olarak uyguladım çok zorlandım
 Resimdeki ayrıntılara bakarsak bütün olarak dekupaj yanlış bir yol oldu sanırım peçetedeki mürekkep resmi başaşağı görünüyor ben yaptım siz yapmayın diye söylüyorum peçete elimde  tekti farkettiğimde de  çok geçti.Göze çok batıyor mu bilmiyorum.
 Bu tepsi oğlumun öğretmeni için çok tatlı doğal bir bayan daha önce paylaşmıştım bu tepsiyi.Peçete  dekupaj ve beyaz yağlıboya uygulaması yaptım.
 Bu da paketlerimiz.Kızlarım tam gün kreşteler  öğleden önce erkek öleden sonra bayan öğretmenleri var.paket sayısının fazlalığı ondan.
 Bakın paket  kağıdım  yetmeyince gazete  kağıdından paket yaptık  birine üstüne de sevgili Esra  AKIN ın geçenlerde yapımını paylaştığı kumaş ve  keçe çiçekler vardı onu gazete kağıdından yaptım pek beğendim.Aslında şu craft  kağıdından hazırlanan  paketlere bayılıyorum ama  bulamıyorum köyde hayat zor.Hediye paketlemek de sanat öyle şık paketler var ki insan  nasıl kıyıp  yırtar.Ben bu  kadar becerebildim.
 Erkek öğretmenlerimiz için paketlere kartondan kravat yapmaya çalıştık.
 Bir de bayan öğretmenlerimize amatörce tebrik kartı hazırladık.Ataçtan elbise askısı kağıttan elbise.Folklör öğretmenimiz için.Ben bu işleri yaparken  afacanları oyalamak zor oluyor haliyle onlarda öğretmenlerine  tebrik notu  yazdılar anne yardımıyla.
 Senin yan  yatan Ğ ni sever annen.Umarım  okuyabilir öğretmeni.
 Bu da ingilizce öğretmenine polimerde daha önce hazırladığım minik anahtar  ve bir düğme kullandık.
 Küçük kızımın okunaklı yazması mümkün  değil tabi aslında okula başlamadan yazı yazmaya  çalışmaları doğru değil resim yapın onlara sevginizi anlatan dedim hep resim hep resim bebekmiyiz dediler kıramadım yazdırdım
Şu yazıdaki sevimliliğe bakarmısınız oraya kondurduğu bir kalp ekliyle ne demek istediği anlaşılacaktır zaten  hadi bulun  bakalım kalp nerde ama  eğri büğrü öperim  o kalbi beklentisiz sevgi ne kadar masum ne kadar büyük mutluluk.Umarım beğenirsiniz.Sevgiler dostlarım

16 Kasım 2014 Pazar

küçük mutluluklar...

Herkese merhabalar mutlu sağlıklı bir hafta geçirmenizi diliyorum.Yayın yapamadım bir süredir zamanla yarışıyorum ama hep o kazanıyor ben yetişemiyorum kendime hiç zaman ayıramıyorum günler kısa çok kısa...Bazı arkadaşlarım merak etmiş mesaj atmış sağolsunlar özlemişler beni ben de ilk fırsatta geldim.Küçük çalışmalarla ilki bu kavanozlar. Aslında sevgili Basilyus resimli anlatım istemişti ama çekemedim aşamaları sabırsızlığımdan mıdır nedir başladı mı bitirene kadar aklım başımdan gidiyor ilerleyen günlerde inşallah resimli anlatımlı yazarım. 

Anamel boyayla boyayıp fırınladım.Sonra şu bayıldığım arayıp bulamadığım küçük resimleri hamur kabartma yaparak süsledim.Bu resimlerin bana gelişi acayip bir tesadüftü.geçen yıl ahşap boyama kursuna giden bir arkadaşım almış kurs bitimi elinde kalan resimleri bana verdi arasında bu resimleri bulunca hazine bulmuş gibi olmuştum.maalesef çok az kırprntılar kaldı.Çok yakışmıyor mu sizce de kavanozlara...iki kavanozum daha var aynı resimlerle hatta aynı renklerde devam ediyorum bitince onları da paylaşırım.
Hiç birşey bulamadığım ilçemizde bir markette görünce  kavanozları aldım stokladım dahası var  yani bu cicilerin.

Bu da kendi çapımda küçük bir kış manzarası minyatür çalışmaları çok çok seviyorum karın zaten hastasıyım keyfimminyatür  bloğunun sahibesi Gülay hanımın yaptığı minyatürleri görüp bir adım atmamak ne mümkün ben asla yapamam öyle ayrıntılı işler ama  yine de canım çekti bunu yaptım eğer hala kefetmemişseniz mutlaka  uğramalısınız.Böyle kocaman görünüyor ama aslında küçücük bir küre biyük bir portakal büyüklüğünde.Ağacı kuruttuğum üzüm salkımı çöpü,ev ve kardanadam polimer kil,biraz seramik hamuruyla zemini yapıp üstüne kalıcı kar spreyi sıktım. 


Başucuma koydum hayatım boyunca iki ya da üç kez kar gördüm. dokundum, oynadım içimdeki çocuğa hediyem olsun bu kar manzarası.







Ben çok sevdim umarım beğenirsiniz sevgilerimle...