10 Ocak 2016 Pazar

ahşap boyama peçetelik ve kutu.

Herkese merhabalar.Mutlu, huzurlu bir hafta geçirmenizi diliyorum.Bu aralar ev taşıma telaşındayım.Tayinim çıkmadı sadece şu an oturduğum evden 200 metre öteye taşınacağım ama köyümüzde evden eve taşımacılık şirketi olmadığından mütevellit izne ayrılmadan,çocukların okul işlerini de aksatmadan ev toplama derdindeyim.Daha başlamadım koliydi,kutuydu tedarik aşamasındayım ama şimdiden acayip stres altındayım.Hiç olmazsa son yaptığım çalışmalarımı görücüye çıkarayım deyip çıktım karşınıza.


Sosyal medyayı çok takip edemiyorum ama instagrama hızlı bir giriş yaptım geçtiğimiz hafta.sadece el işlerimi,kendi tasarımım olan çalışmalarımı paylaşıyorum ilgililere duyuru olsun.Bu mini mini çaydanlık formunda masaüstü peçetelik.başka çalışmalardan artan kırpık peçeteden elimde kalan deseni kullandım.Küçük birde dantel.pek sevimli oldu.



İş te bu da çok amaçlı kutu.Kaşıklık olur,kalemlik olur, bebek doğum süsü için sunum sepeti olur falan filan.bu çiçek desenli peçeteleri iki yıl önce almıştım.Kullanmaya kıyamıyordum sevip okşayıp kaldırıyordum.ne büyük deliyim ben.Bu kutuya  nasip oldu.

Yakında şu halk eğitime malzeme getiren tedarikçi gelecekmiş köyümüze  pazar parasından,market parasından kırpıp duruyorum senede bir geliyor benim  gibi her şeyden mahrum uzakta  yaşayan  bir hobi delisi  bu fırsatı kaçırır mı? Bakalım neler nelerrr gelecek.


Benden haberler böyle.Umarım bu güzelleri siz de beğenirsiniz.Haydi kalın sağlıcakla...


3 Ocak 2016 Pazar

Şeytanın bacağını kırdım...

Herkese merhabalar 2016' nın ilk postuyla karşınızdayım.Yeni yılda güzel ülkem için barış,huzur,sağlık,başarı, bol kazanç siz sevgili dostlarım için de hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum.Allah hayırlı uğurlu etsin.Yeni yıla nasıl başlarsam öyle geçer hikayesiyle kendimi ikna edip  hobilerimle haşır neşir oldum yılbaşı tatilinde.Nasıl özlemişim boyanın, verniğin kokusunu.Hele elindeki iş bitince şöyle karşısına geçip ne güzel oldu bi dünya paraya satılandan neyi eksik deyip kendini şımartmak yok mu işte ona paha biçilemez.

Köyümüzün züccaciyesinde görüp bayıldığım mini kavanozlardan başlayalım mı?Görür görmez bu kavanozları, gözümde canlandı boyanma aşamaları, eskitme olmalı  zaten öyle bir havası vardı.


 İki üç kat beyaz renk anamel boyayla boyadım, Peçete dekupajı yaptım biraz pembe biraz mavi biraz da antik eskitme boyasıyla ayrı ayrı  -bütün mutfağı tezgahı batırarak- püskürtme tekniği uyguladım, kuruduktan sonra hafifçe antik eskitme boyası bulaştırdığım pamuklu bezle istediğim yerlerini silip eskittim .


Üç kat su bazlı vernikle fırça yardımıyla vernikledim.Kapaklara rafya sarıp bağladım.Oldu mu size hangisinin içinde ne olduğunu bilmediğiniz baharat takımı.Sahibi ya hepsini belli bir sırayla doldurup ezberleyecek  ve bu kavanozları sevecek ya da tek tek açıp  bana söylene söylene kontrol edecek ve yine de bu kavanozları sevecek.


Ama çok güzel  değiller mi şu güzellik hatırına katlanılmaz mı bu gizeme? Neyse çok uzatıp sıkmayayım daha ilk günden umarım siz de beğenirsiniz ve son olarak hobici dostlara iki çift sözüm olacak.


Yarım yarım bir sürü işe el attım tamamladıkça paylaşacağım.Hadi benim tembel hobici arkadaşlarım 2015 i yata yata geçirdik gitti bu sene öyle olmasın lütfen geçen zaman  geri gelmez, özledim sizi ben  canlanın canlanın ... Sevgiler