15 Mart 2014 Cumartesi

doku teknikleri- eskitme mini kutu

      Herkese günaydın mutlu bir hafta  sonu  geçirmenizi diliyorum.Geçenlerde  takipçisi olduğum sevgili Esra Akın' ın ( hala gezmediyseniz harika şeylere hazır olun) sargı bezi tekniği konulu yazısından esinlenerek bir kutu boyadım, elimde sargı bezi yoktu ben bu yüzden bir parça tül  kullandım.Tül de  değişik  bir doku oluşturdu.Sargı bezini de aldım onunla da çalışınca paylaşacağım.
teknikle ilgili oldukça açıklayıcı  anlatım için Esra Akını ziyaret ediniz.
Ben nasıl yaptım? kutunun  kapağını birkaç kat beyaza  boyadım.Kapağa uygun ölçülerdeki tülü kesip kapağa tutkalla gergince yapıştırdım.Kuruduktan  sonra antiquinle şöyle bir sildim ve farklı farklı peçetelerden kestiğim resimleri dekupaj yaptım.Aslında bu kadar  koyu olmasını istememiştim ama yine de resimler net  belli oluyor.Belki koyu zemin peçete tutkalı kullanmak daha iyi sonuç verirdi.


Kutunun tüm yan yüzeylerine  rölyef pastayı spatula yardımıyla ince bir tabaka şeklinde sürüp doku tarağıyla tabiri caizse taradım rastgele...Kuruyunca önce açık pembe renge boyadım kuruyunca  canlı pembeye,bu kez  boya kurumadan sildim böylece  çıkıntılar açık girintiler koyu pembe oldu.Üstüne bir de kahve antiquinle boyayıp sildim.Eskitmemiz de tamam.Ben çok seviyorum eskitme objeleri de yapmayı da.Kutu resmen babaanneden kalmışçasına orjinal eskidi çok sevdim ben umarım  siz de beğenirsiniz.    




10 yorum :

  1. Ellerinize saglik cok sık olmus. Pecetelerinizib desenlerine bayildim. Esra Hanım'dan ogrendigim bu teknikle ben de bir defter yaptim. İlgilenirseniz eger bloguma beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktım defterine canım harikasın, çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. Cok guzel olmus, yan kisimlardaki doku da cok hos. Farkli dokular ve teknikler becerikli ellerle birlesince boyle guzellikler ortaya cikiyor. Benim icin yazdigin guzel seyler icin ayrica tesekkurler. Ellerine saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım senin ahşap boyama,kes yapıştır ve daha birçok hobi olayında bize sağladığın katkılar sayesinde her gün yeni şeylerle ufkum genişliyor doyamıyorum tekrar tekrar okuyorum yazılarını,hobi severler adına seni tanımak çok büyük bir şans...

      Sil
  3. çok hoş durmuş, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim Cafe mola sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Geç kalmışım çoğuna, ellerinize sağlık, çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Gülay hanımcığım.sevgiler...

      Sil
  6. Çok başarılı, gerçekten babaannenden kalmış gibi görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim böyle düşünmene sevindim her şey eskirken biz eskimesek hep yeni taze kalsak keşke...sevgiler

      Sil