19 Mayıs 2014 Pazartesi

scrapbook fotoğraf albümü günlük



Acılarla dolu bir haftayı geride bıraktık ve yine ateş düştüğü yeri yaktı kavurdu.Babasız çocuklara,eşsiz kadınlara yavrusuz analara ve babalara Allah' tan sabırlar diliyorum.Yar ve yardımcınız olsun.

Geçtiğimiz haftada bir albüm hazırladım sevgili Esra AKIN' ın  albümlerini defterlerini görünce ben de bir heves Lady Craft online alışveriş sitesinden beğendiğim Graphig 45 kağıtlarını aldım.Bu kağıtlar çok kaliteli belli temalara uygun  seriler şeklinde üretiliyor bir çok alanda kullanılıyor.Biraz sert ve kalın.160 gr ağırlığındaydı galiba.Dekupaj tekniğinde de çok kaliteli işler çıkarabilirsiniz hala denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim etiketlerden benim yaptığım işlere göz atabilirsiniz.Ben bu japon bayan resimlerinin olduğu kağıdı serisiyle birlikte almamıştım ama japon temaya uydurmaya çalıştığım farklı kağıtlar kullandım. Kapağı kızımın cicibebe bisküvi kutusunun kapaklarından yaptım kapladım.18x15 ölçülerinde iki kutu  kapağı.Bol resimli uzun bir yayın oldu ilk albüm heyecanıma  verip sıkılmadan  okursunuz umarım.Şimdiden özür diliyorum.

 Her objede sevdiğim eskitme tekniğini bazı el işi kartonlarını  kahveyle eskiterek bazılarını eski keçeli kalemlerin  içiyle eskiterek kullandım.Bol bol dantel,kağıt çiçek, eski takılardan kalma incik boncuk elimde ne varsa onu kullanarak hazırladım.Beni takip edenler bilir tam bir çöp toplayıcısıyım.
 Bu kumaş çiçek kızımın terliğinin  süsüydü kopunca atamadım düğmeyi polimerden  yaptım.Bol bol cep var albümde.Bu fikirlerin bir kısmı you tube videolarından bir kısmı Esra AKIN'dan alıntı.
 Artık kağıtları köşelere el yordamıyla  yırtarak kıskaç yaptım.Albümün içinde bir sürü kart var resim yapıştırılıp arkasına onunla ilgili bir iki cümle anı yazılabilir.
 eski bir takıdan kalma boncuklar kurdeleler kartları  süslüyor.Yine artık kağıtlardan  uyduruk çiçekler ve dantelden cep süsledim.

 şu köşeye eski bir saten  örtüden kesip çıkardığım  çiçeği iki köşeden yapıştırıp kıskaç yaptım.
 Akordiyon bir sayfa ekledim içinde  küçük eskitme kağıtlardan bir defter.


 düğmeler,danteller çiçekler...
 Her sayfanın önünde,arkasında ve yanlarında cep var.






 Bu  benim ilk albüm denemem.Kağıtlarla oynamak çok keyifli  ama sebep olduğu dağınıklığa katlanmak için gerçekten sevgi istiyor.Ben de  yüzde yüz sevgiyle  yaptım bu gidişle  bırakamayacağım.Sevgili Esraya bana kazandırdığı bu yeni hobi için  bloğunda verdiği  bilgiler için çok teşekkür ediyor ve ısrarla ziyaret etmenizi  tavsiye ediyorum.
Sevgiyle ve umutla yaşayın.

10 yorum :

  1. Çok güzel bir iş çıkarmışsın yine, ellerine sağlık. Mutlu anlar, anılar doldursun defterini, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Esracığım beğenmene sevindim.sevgiler...

      Sil
  2. Harika olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten ateş düştüğü yeri yaktı. Ne denir, ne yapılır, bilemiyorum. Bizim sabrımız onların olsun demekten başka çaremiz yok. Umarım gerekli dersler alınır.

    Çok başarılı bir çalışma olmuş. Çok beğendim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Gülay hanım sevgiler...

      Sil
  4. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK, İNSAN BÖYLE BİŞEYİ KULLANMAYA KIYAMAZ Kİ... BEN OLSAM SAKLARIM KÖŞE BUCAK KIZIMIN FALAN ELİNE GEÇMESİN DİYE :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de kızlarımdan köşe bucak saklıyorum inanın.sevgiler...

      Sil
  5. ellerinize sağlık çok hoş olmuş :)ben de böyle bir albüm istiyorum ama ücret karşılığında da yapıyor musunuz bilgi alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Dudu çok teşekkür ederim.Hayır sipariş yapamıyorum çok usta değilim ben hobi olarak bir çok şey denedim albüm yapımı biraz daha birikim ve ustalık istiyor Türkiyede bu işlerin ustası bir arkadaşım var ona yönlendirsem esraakın blogspot.com sipariş de yapıyor yaptıklarını bir gör isterim harika albümler,günlükler yapıyor.Ben de ondan etkilenerek yapmıştım bu albümü.sevgiler...

      Sil