3 Haziran 2014 Salı

Ahşap boyama çay kutusu


Herkese Merhabalar. Ahaşap boyamaya ara vermiştim ama farkettim ki çoook  özlemişim.Boyaların hatta verniğin kokusunu bile...Elimde hali  hazırda bir çay kutusu vardı.baktım kendi mutfağım için hiç hamur kabartma çalışmamışım.O  an karar verdim hamur kabartma yapmalıyım ama aynı resimden  üç veya dört adet lazım,renkli çıktı alınacak yer yok, resim iki adet var elimde olur mu  olmaz mı taktım kafaya olacak.

 Objeyi zımparalayıp  bir kat siyaha boyadım.Kenar köşe eskitmek istediğim yerlerine bakkal mumunu sürüp üstüne iki kat parlament mavisiyle  açık maviyi karıştırarak elde  ettiğim okyanus mavisine  boyadım.Daha sonra kenar köşe hafifçe zımparalayıp mumla eskitme işini bitirdim. Dekupaj resmim kutunun boyutlarına uymadı çerçeve gibi  çiçek ve yapraklar  vardı kenarda o kısmı çıkardım.

İlk resmi hava kabarcığı kalmayacak şekilde dekupe ettikten sonra ikinci resimden istediğim  kısımları kestim.Tamam boyutlu olsun ama şöyle tombiş kabarık dursun istiyordum.Kestiğim parçaları  hamura yapıştırdım.Daha sonra ilk resimlerin orta kısımlarını artık hamurlarla kapladım ki üstüne hamura  yapıştırdığım ikinci katı yapıştırdığımda dolgun görünsün.Hamurlu resimleri biraz kaydırarak arkadan  öne daha tombişleştirerek  boyutlu görüntüyü yakaladım.İkinci katı yapıştırmadan önce kenarlardan bombe verdim hamurlar görünmesin  diye.Resimleri tek tek dekupaj tutkalıyla ik ikat tutkalladım vernikten korumak için.  Kabartma işlemi bittikten  sonra da yağlı boya eskitme yaptım.Yağlı boya eskitmeyi çok seviyorum ama geç kuruyor.Terebentin veya keten  yağıyla inceltiğinde iki günde inceltilmeden kullanıldığında ortalama bir haftada kuruyor.Ben incelttim iki günde kurudu tabi hamurlar da kurudu.Kutunun üstünü sprey vernikle  diğer kısımlarını su bazlı fırçayla sürülen vernikle iki üç kat güzelce vernikledim. Kutunun içinin resmini çekmeyi  de  unuttum.İçi düz mavi hiç eskitme yapmadım.  

Daha güzel resimler çekmek isterdim fakat hava kapalı bir ara  güneş çıktı iki dakikada çektim.Anlayışınıza sığınıyorum.

Ben mutfağımda severek kullanmaya başladım bile umarım siz de beğenirsiniz.sevgiler...

15 yorum :

  1. yine çok güzel bir çalışma harika olmuş ellerinize sağlık nasıl yaptığınızı da anlatıyorsunuz ya daha çok seviyorum bloğunuzu bende kendi çapımda boyama dekupaj işleriyle uğraşıyorum tabi daha çok acemiyim sizlerden çok şey öğreniyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlkaycığım ben de kursa gitme imkanı olmayan biri olarak bulaştım hobi işlerine bildiklerini anlatan bloggerlar sayesinde bir şeyler öğrendim,öğreniyorum ufacık bir yardımım oluyorsa ne mutlu bana.sevgiler.

      Sil
  2. vay vay vay çok güzel olmuş ahşaba dönüş yaptın yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aah Elifim nasıl özlemişim her şeyi her yeri boyayasım var şimdilerde bakalım hayırlısı ...sevgiler

      Sil
  3. Çok güzel olmuş, renkler, resim, kabartmalar hepsine bayıldım. Ben bazen elimdeki resim bir tane bile olsa hamur kabartma yapıyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esracığım ben de bazen deniyorum kimini beğeniyorum kimini beğenmiyorum en sevdiğim tekniklerden.Senden öğreneceğim çoook şey var.sevgiler...

      Sil
  4. Azmin elinden ne kurtulmuş ki! Nefis olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın hobilerimle uğraşmak için çok çaba harcıyorum kafaya taktığımı yapmam lazım illa ki...sevgiler beğenmene sevindim.

      Sil
  5. Böğürtlenli reçel istedi canım :) renkler çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ımmmmm olsa da yesek şöyle organik katkısız olanından.Sizin gibi zevkli birinin beğenmesi ne güzel.sevgiler...

      Sil
  6. asama asama gorsellerle harika bi anlatim..tskkurler ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. asama asama gorsellerle harika bi anlatim..tskkurler ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Eylem Şahin bir faydam dokunsun isterim.sevgiler...

      Sil
  8. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık:) En kısa zamanda denemek istiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Gülay hanım merakla bekliyorum.sevgiler...

      Sil