13 Haziran 2014 Cuma

DİY:Parfüm şişelerinden mini minicik ve romantik.

Herkese merhabalar. Hayırlı CUMA'larımız olsun efendim.Söze nereden başlayacağımı bilemeden yazıyorum.Biraz uzun bir  post umarım sıkılmazsınız.

 Geri dönüşümle hayata kazandırılan eskileri çok seviyorum bilirsiniz.geçenlerde kuzenim aradı berjerlerimin arasında beyaz bir sehpam var üstü bomboş ne yapabiliriz dedi.Onun için  hazırlıklara başladım.eşyalarımı kurcalarken atmaya kıyamadığım değerlendiririm diye sakladığım değişik ebadlarda parfüm şişelerimi buldum.    
Dekoratif boyama yapanlar biliyordur elbette ama ben hiç bilmeyenler için kabaca anlatayım.Parfüm şişelerinin adını  bilmediğim sıkma mekanizmasını penseyle kese  parçalaya söktüm.Şişelerimin tümünü güzelce yıkadım kuruttum.Daha sonra her bir şişeyi sevdiğim farklı renklerde  (anamel) cam boyasıyla ponpon  fırça dediğimiz fırça  yardımıyla pıt pıt boyadım ta ki ışığı  geçirmeyene, kapanana kadar  takriben dört katta kapandı.Her  kat arasında boyanın tamamen kurumasına izin vermek gerekiyor tam kurumazsa fırçayı vurdukça alttaki boya kalkar  ve başarısız oluruz.
 Boyalı  elleeeeeeerrrrr...Tüm şişeler kuruduktan sonra eşimin sıkıcı  dizisi de başlamışken polimer kilden  aksesuar yapma zamanı ama nasıl.
 Romantik kişilik ben çok düşünmeden  gece karanlıkta parlayan polimer kilden kalpler yaptım. Fırınlamadan önce takı yapımında kullanılan çivilerden  sapladım  altlarından  tele sabitlemek için derince birer  deliğe ihtiyacım olacak.Sonra 110  derecede yarım  saat fırınlayıp  buzlu suda soğuttum.Fotoğraf makinemin  ayarlarını pek anlamadığımdan gece fotolarını çekemedim aşağıdaki resimdeki gibi  parlıyor bu kalpler yazı mat olduğundan siyah kalıyor  ne demek  istiyorum karanlıkta yazı  çok net  okunuyor.Çok  uzatıyorum biliyorum ama güzelliği  ayrıntılarıyla paylaşmak istiyorum ne olur sıkılmayın...Telleri de kızlarımın biten  resim defterlerinden söküp saklıyorum çöpçüyüm çöpçü  bakın  ne güzel  işlere yarıyorlar.Şişelerden ikisine kelebek yaptım ctencıl şablonuyla.


 Bu güzelliği çok sevdiğim çikolata kokulu tütsülerle, pembiş çiçeklerle de taçlandırıp  bize  hep  sevgiyi aşkı  hatırlatması için  evimizin  baş köşesine alıyoruz.
Ben yaptım diye söylemiyorum ama ben gerçekten bayıldım  bu  şişelerime siz  de atmayın tasarlayın yapın  olmadı bana gönderin ben  sizin için başka başka ciciler yapayım.Umarım beğenirsiniz.sevgiler...

16 yorum :

  1. Harika olmuş cnm bende her şeyi boyayıp değerlendiriyorum ama parfüm şişesi aklıma gelmedi kesinlikle hemen boyayacağım. Bir sorum olacak? Cam boyası demişsin, ben su bazlı boya ile boyuyorum ne farkı var cam boyasıyla. Su bazlı boya ile boyamak için önce mixion sürüp öyle boyuyorum, vernikliyorum. Cam boyasıyla boyadıktan sonra vernik atmak gerekli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycan teşekkür ederim beğenmene sevindim canım.Anamel boya astar gerektirmeyen cama çok iyi tutunan bir boya fiyatı akrilik boyalarla aynı.Boyandıktan sonra 21 gün suyla temas etmeden beklendiğinde bu süre sonunda makinede yıkanabilecek kadar dayanıklı. Fırınlanabiliyor ve dekupaj kullanılmayacaksa vernik gerektirmiyor akrilikle boyanan cam obje ile anamelle boyanan obje arasında kalite farkı da oluyor dene çok güzel işler çıkaracağına eminim canım.sevgiler...

      Sil
    2. çok teşekkür ederim. bir sorum daha var :) dekupaj yaparken dekupaj tutkalını mı kullanıyorum, farklı malzeme mi?

      Sil
    3. dekupaj tutkalı kullanıyoruz ahşapta kullanıldığı gibi sonra da kat kat su bazlı vernik veya sprey vernik bir de sır vernik kullanılıyor ben daha denemedim.Koyu renklerde yat verniği de çok sağlam oluyor.

      Sil
  2. Çok güzeller ellerinize sağlık.. Renklerde çok güzel o parlayan killeri hiç demiyorum zaten ne kadar da hoşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yazmayı unutmuşum hayalet aksesuar resmi internetten alıntı.sevgiler...

      Sil
  3. Ne sıkılmasından bahsediyosunuz zevkle okudum sonuna kadar bayıldımmm hiç aklıma gelmezdi harikasınız bende yapılacaklar listeme eklemeliyim bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaparsan paylaş lütfen beğenmene çok sevindim güzel sözlerin için teşekkür ederim İlkaycığım.

      Sil
  4. Renkler bir harika:) Pastel tonlarını çok severim. Cam boyama ile ilgili bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim. Güle güle güzel günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülay hanımcığım çok zarifsiniz.sevgiler...

      Sil
  5. Canım harikasın yine, hiç sıkılmadan okuyorum yazılarını, çok güzel fikirlerin projelerin var, her yazında bize yeni fikirler veriyorsun. Bunlar da çok güzeller, karanlıkta parlayan killer çok guzelmis gercekten, sen de onlarla cok guzel bir kompozisyon yapmissin, ellerine saglik, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim Esracığım güzel sözlerine mest oldum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ayyy çok tatlı olmuş bunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler tatlım senin benim gibi çöpçülere fikir yaşasın geri dönüşüm...

      Sil
  8. 2-3 valiz dolusu parfüm şişem var yıllardır biriktirdiğim ama ağızlarını açma işi canımı sıktığından erteleyip duruyorum. Seninkiler çok pastel çok şık olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. ağzını kargaburun denilen penseyle rahatça açtım ben.Keşke ben de önceki şişelerimi atmasaydım.beğenmene çok sevindim sevgiler...

    YanıtlaSil