20 Nisan 2014 Pazar

ahşap boyama panolar...

       Haftanın bu ilk gününde herkese merhabalar...Umarım hep birlikte mutlu ve verimli bir hafta geçiririz.Bu  ay sevgili eşimle 10. yılımızı dolduruyoruz.Daha nice yıllara inşallah.Sözü fazla uzatmadan bu haftanın objesine geçiyorum.Evlerde giriş kapısının karşısında boş bir duvar olur ya  ya da koridorun  sonunda işte oraya asmalık  bir dizi pano hazırladım.

       Mumla eskitme, peçete  tekniği, yağlı boya eskitme biraz dantel, anahtarla süsledim.Bulunduğum yerde hobi mağazası yok ben de pano yaparım diye bir mobilya imalatçısından bu 3 mm lik palakalardan almıştım boy boy küçük, büyük, kare, diktörtgen, kalbi de oracıkta  çizip  kesmesini rica ettim  kırmadılar sağolsunlar.Bir kaç tane kestiler.Bu tarz tabelaları pinterestte görmüş ve  çok beğenmiştim.Aklıma kaydetmiştim.Ben böyle dik taktım ipe ama  yan yana  dizilip yatak başlığının hemen arkasında da çok güzel görünecektir sıkılınca öyle yaparım.Aslında kalas bulabilsem neler yapacağım da imkanlarım kısıtlı  işte Yazılar için  bilgisayardan karakter biçimini seçip küçük kağıda Love yazdım.Sonra cetvel yardımıyla modelden baka baka çizdim boyadım.Aşkın rengine...Harfleri  de yer yer  kazıyarak eskittim.  


Şu yukarda kalbi yaparken bir tıkanma yaşadım diğer plakalardan  farklı bişey çalışayım dedim  ama ne yapacağıma karar veremedim.Düşünmekten sıkılınca doğaçlama olsun bu da bir başlayayım gerisi gelir.Önce seçtiğim deseni bütün olarak dekupe ettim.Sonra çay altı kağıtlarını kırmızıya boyadım kuruyunca dantel kenarları kesip ' O ' harfi formunda yapıştırdım.üstüne çayla eskitilmiş kurdeleyi büzdürerek yapıştırdım .Sonra seramik hamurunu açıp üstüne tül yapıştırdım,antik eskitme sürdüm boya kuruyunca peçeteden kestiğim parçayı dekupaj yaptım.Resimlere ne kadar yansıdı bilmiyorum ama dokulu, resimli, dantelli bir 'O' harfim oldu.Sevgili Esra AKIN' ın bize öğrettiği sargı bezi tekniğini tülle hamura uygulamış oldum.Çarpı işi gibi görünüyor basit bir peçete deseni bile harika bir dokuya dönüşüyor eğer hala  denemediyseniz Esra'nın bloğuna girip öğrenin bence... Şöyle karşıdan baktım uydu uymadı demedim içimden böyle geldi böyle yaptım canlarım.Sonra yaklaşık 10 cm boyundaki anahtarı sadece yağlıboyayla silip yapıştırdım tepesine de yine dantel  kurdele.Sonra hepsini yağlı boyayla eskittim.    




Eşim  de ben de çok sevdik yerine asamadım henüz yerini  bulunca o halini de paylaşmak isterim şimdilik klima motorunun destek ayağına asılı resimleri çektim.Kusurlarımı affedin .Umarım beğenirsiniz  sevgiler... 
   

20 yorum :

  1. Coook romantik:) ellerinize saglik. Esinizle size daha nice mutlu, huzurlu ve sevgi dolu yillar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler vız vız cığım güzel dileklerin için...

      Sil
  2. yine döktürmüşsünüz ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elif...arada coşarım öyle...

      Sil
  3. Canim yine cok guzel bir calisma, oyle icinden geldigi gibi elinin altindaki malzemeyle cok guzel, romantik bir pano olmus. Ellerine, yuregine saglik. Nice mutlu yillariniz olsun insallah,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esracığım çok değerli sizlerin bu güzel yorumları benim için...

      Sil
  4. Nefis olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Nice mutlu yıllar dilerim,çalışmaya bayıldım her şey birbiri ile çok uyumlu ve güzel olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap hanım güzel dileğiniz için. Beğenmenize sevindim... Sevgiler

      Sil
  6. Öncelikle nice mutlu yıllar :)) ve gerçekten bayıldım, ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülay hanım güzel sözleriniz için...

      Sil
  7. canım ellerine sağlık cok ama cok güzel olmuş*-* bayıldım

    banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
  8. Nice mutlu ve huzurlu yıllar diliyorum pano için ellerinize sağlık çok güzel olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok sevindim beğenmenize.sevgiler...

      Sil
  9. sevgili arkadaşım, sıcak mesajınla beni yalnız bırakmadın, bana güç ve sabır verdin, çok teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dualarım hepp yanında olsun.Allah sabırlar versin sana sevgilerimle...

      Sil
  10. Nefis bir çalışma .ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Feyza hanım.sevgiler...

      Sil