28 Ekim 2014 Salı

DIY: çaydanlıktan kaşıklığa

        Herkese merhabalar Mersinde bahar havası mis gibi deniz kokusu ve yarım gün mesai sevinciyle yazıyorum bu postu.Takip edenler bilir yenileme çalışmalarını çok severim hiç üşenmem uğraşırım.Çok sevdiğim bir arkadaşım var yenilemeyi çok seven eski tavalardan saat yapıyor süslüyor beni de çatlatıyor.Sen tavadan saat yaparsan ben de çaydanlıktan kaşıklık yaparım Elifçe Diy Diy sana sesleniyorum.Aramızda rekabet yok pek tabi ama gaza getirme var o yapıyor ben bayılıyorum.Bol bol resim var sıkılmayın emi.

Yapıyorum çatıyorum iyi hoş da hem çalışıp hem fotoğraflayamıyorum biliyorsunuz ama öncesi şu aşağıdaki gibi olan, altı ocakta unutulduğu için yanarak düşmüş çaydanlığımı atamadım tamire götürdüğümde geri dönüşü olmayacağını söyledi arkadaş ve sen buna çiçek dik abla dedi.Aslında o da geri dönüşüm için iyi bir fikirdi.

İlk yaptığım işlem cadance parlak yüzey astarını ponpon fırçayla çaydınlığın içine dışına uygulamak odu.Kuruması için birkaç saat bekledim.aslında ürün daha kısa sürede kuruyor yarım saat gibi olsun sağlam olsun.Vernikli veya parlak yüzeylerde boyanın daha iyi tutunmasını sağlıyor ve ahşapda zımpara işini ortadan kaldırıyor.Tahtakale Hobi7 den aldım online olarak.

Daha sonra ponpon fırça yardımıyla çaydanlığın içini dışını  fırınlanabilir cam seramik Linen rengine beyaz karıştırarak üç dört kat boyadım.kat aralarında kurumasını bekliyoruz ya da fön makinesiyle kurutuyoruz.İçine kırmızı anamel boyayla puantiyeler yaptım fırça arkasıyla.İşte en sevdiğim ama parmacıklarımı acıtan işlem polimer kilden süslemeler.Yumuşatmak zaman alıyor ve yoruyor,Çaydanlığın dışındaki kırmızı puantiyeler polimer kilden.Daha önceden yaptığım kocaman kurabiye kavanozlarım vardı aşçı figürleriyle donattığım işte onlarla uyumlu olsun diye aynı aşçıdan yaptım üstüne.


Baksanıza garibime çaydanlıktan kaşıkları merdiven atmış tırmanıp alacak da yemek yapacak


Kaşıklara ulaşmak ne mümkün iyisimi bize bir yumurta kırsın aç karnımızı doyursun o zaman.Yanına da bir fincan çay.






Arkadan da tatlı olarak baton pasta çikolatalı az şekerli kahveyle birlikte ne de güzel gider.Cupcake de var isterseniz.


Şimdi arkadaşlarının yanına geçsin.Ne güzel mutfağım vızır vızır çalışan minik aşçılarla doldu.

ne güzel hayal ama gerçek öyle değil tabiii gerçekte şöyle mesai bitimi çocuklar okullardan toplanır 17.30 da eve girilir ma aile eller yüzler yıkanır çıkarılan kıyafetler sabah ortada bırakılan yayıntılar toplanır mutfağa girilir açlıktan ölüyorum serzenişleri arasında yalapşap yemekler pişirilir sofra kurulur yemek yenir haydi bulaşıktı kahveydi çaydı ödevdi pijamaydı çocuklar uyuduktan sonra ertesi günün hazırlıkları oldu mu saat 22.00 alırım elime malzemelerimi bir saat hobi terapi huzurla,dualarla konarım yatağa.uuuuuuuuu anlatması bile yorucu aslında hepimiz aynıyız değil mi?
Sizi çok sıktım mı çenem düştü yine tahammül ettiğiniz için teşekkürler eğer hala sıkılmadıysanız sormak istedikleriniz olursa buralardayım.Umarım beğenirsiniz sevgiler...

26 yorum :

  1. Gözlerimi alamadım inanaın , harika bir iş çıkarmışsınız bayıldımve de çoook kıskandım :)) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ziyaretinizle çok mutlu oldum eeeee kiminin Tildaları kiminin açıları sevmelik ...sevgiler

      Sil
    2. Teşekkür ederim,ben size mail göndermiştim aslinda gormediniz sanırım

      Sil
    3. aaaa görmedim hemen bakacağım özür diliyorum sizden.sevgiler.

      Sil
  2. Yazınızı okurken işte bizim evin aynısı diye düşündüm. Düşünmesi çok yorucu ama yaşayıp gidiyoruz işte. Hobiler olmasa çekilmezdi herhalde. benim hobi saatim de 23:00-01:00 arası. Sıkça aştığı da oluyor. Çaydanlığınıza bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlı yorgunluk bazen iş yerinde boyalı ellerimle espri konusu oluyorum gizli gizli inşaatta mı çalııyorsun diyor arkadaşlar.teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  3. Ezem hanım, ben buna ba-yıl-dım:)) Yaratıcı tasarımlar beni çok heyecanladırıyor, harikasınız. Ayrıca, muhteşem bir işçilik sergilemişsiniz. Ellerinize dert hiç uğramasın. Yazmadan geçemeyeceğim anlatım da bir harika, okurken çok keyiflendim, teşekkür ederim:)) ( Sergi için beni yüreklendirdiniz. Teşşekkür ederim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu gününüze küçücük bir gülümseme de benden olsun istedim.Keşke İzmirde olsam sizi çok daha yakından izlerdim gelir gelir severdim o minyatürlerinizi ben gelemesemde İzmirliler de bayılacaktır bir gün bu haberi alırsam sizden çok mutlu olacağım.Saklamalık değil sergilik yaptıklarınız.Büyük hayranınızım.Güzel sözleriniz içtenliiniz için çok teşekkür ederim.sevgiler.

      Sil
  4. Benim tavalarımla ne alıp veremediğin var acaba:))))Canımsın yaa senin yaptığın şaheserlerle benimkiler kıyaslanamaz bile sen tam bir sanatçısın tü tü tü Maşallah diyeyimde nazar değmesin çünkü bazen sevdikleride nazar değirdirirmiş insana......Çalışan kadın günceside tam anlattığın gibi 22:00 da totom koltuk görüyor ancak gel emeklilik gel Seviyorum seni tatlım Allah'a emanet ol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılıyorum yetmez mi yeni bir işlev kazanıyor ellerinde utandırıyorsun beni tamam ya hadi şımart.teşekkür ederim ben de seni çok seviyorum canım kocaman bir öpücük benden.sevgiler...

      Sil
    2. canım ya ben bu ödül işini anlamadım napcam şimdi cahillik başa bela

      Sil
    3. estağfirullah canım bu hem senin bloğunun hem seni ödüllendiren hem de senin paylaşacağın blogların tanıtımına katkıda bulunmak için yapılan bir paylaşım Şimdi bu bloğunda bir yayın hazırlıyorsun bu yayında ödülün resmini sana ödül veren bloğun ismini ve senin de adını duyurmak istediğin izlediğin onbeş bloğun ister ismini ister bağlantısını sıralıyorsun ve paylaşıyorsun İşte bu ben de birkaç blogda okuyarak anladım hadi hadi eksik kalma katıl sen de öpptüm.

      Sil
  5. Züleyhacım tam da aklımda olan projeyi yapmışsın ama ben böyle sanatkarane iş ortaya çıkaramam.şu çalışmaların harika.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyzacığım ona bakarsan sen de benim aklımdaki rojeye imza atmısın ben de güllerle kavanoz süslemeyi düşünüyordum bu günlerde.Teşekkür ederim tatlı yorumun için sevgiler....

      Sil
  6. ellerinizee çok çok güzel olmuşlar :)) kıskanmamak gerçekten eldee değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sizi buralarda görmek çok güzel Hogeldiniz sevgiler...

      Sil
  7. hayat bir koşuşturma öyle değilmi! ama tatlı koşuşturmalarımız olsun huzurlu vede en önemlisi sağlıklı!
    Keyifle okudum yazını, çaydanlık hayat bulmuş ellerinde, hele o üzerindeki minik figürlerine yine bayıldım! ahçı varsın tırmanamasın merdivenleri ama biz ne de güzel tırmanıyoruz değilmi:)
    öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sebuşum ne olurdu gündüzler 48 saat sürse de daha çok paylaşabilsek sağlık için huzur için her daim duacınızım arkadaşım iyi ki varsınız.Teşekkür ederim güzel sözlerin için.sevgiler...

      Sil
  8. Amanın bu ne güzel bişey...
    kavanozların yanında bir de çaydanlık boyattırıcaksın sen galiba bana.
    çok sevimli olmuş,aşçıya da pek güldüm,garibim benim :)
    ellerine kollarına sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşitlilik iyidir ahşaptan sıkılınca cama ordan hooop polimer kile hayat bana güzel.Aşçının hikayesi pek bi acıklı değil mi?Herşeyi boyayasım boyatasım var.Evdeki nüfus fırçayı elimde görünce sıra bize geldi diye korkuyla bakıyor bana.Teşekkür ederim arkadaşım.

      Sil
  9. Yaaaa bayılıyorum senin bu projelerine, şimdi Ezemcim, ben bu tarz mükemmel işlerde en ince detayları bile incelerim ve hepsinde mutlaka bir yer aklımda kalır. Senin bu nefis çalışmanda unutmayacağım şey ne biliyomusun, çaydanlığın ağız ve ibrik kısımlarına incecik kırmızı geçmişsin ya, hah işte o detay benim için çok önemli ve asla unutmam:) Çünkü biliyorum boyadığın objede gölge yaratmak istediğinde ne çok ne az fazla taşırmadan kenarları kararında geçmek benim için hep endişe kaynağı olmuştur:) Farkındaysan o parmaklarını ağrıtan polimer kısmından bahsetmiyorum bile, izahtan vareste çünkü:) Bu yüzden ellerine kollarına sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar Baharcığım mutlu ettin beni çok,sapı ve puantiyeleri kırmızı üstündeki figürler de kırmızı dışında renkler olduğu için uyumu yakalamak adına bu şekilde bir dokunuş yaptım.Teşekkür ederim senin gibi zevkli bir arkadaşımdan bunları duymak inanılmaz güzel benim için sevgiler kucak kucak...

      Sil
  10. Harika olmuş çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmenize sevidim.sevgiler...

      Sil