10 Ekim 2014 Cuma

vintage kutu...

Herkese  barış, sağlık ve huzur getirmesi  dileklerimle hayırlı  CUMA' larımız olsun.Konuya şöyle başlamak  istiyorum yaşadığım kentte açık hava düğünlerinin yapıldığı alana  çok yakın bir yerde oturuyorum.İlk zamanlarda eğlenceli geliyordu fakat artık düğün hazırlıklarını gördüğüm  anda baş ağrılarım başlıyor evin içinde birbirimizin  sesini duyamıyoruz.5 bin nüfuslu bir yerde her gün nasıl düğün oluyor hesabın içinden  çıkamadım.Allah bu çiftleri mesut etsin.İşte böyle günlerde baş ağrılarımı hafifletmek için kendime  ahşap boyama terapileri uyguluyorum.  

 Bu kutu da böyle bir seansta yapıldı.Düğünün  başlamasıyla başlayıp bitişiyle  bitti verniklemesi hariç bi şey farkettim düğünün temposu, çalan müzik falan benim de  tempomu etkiliyormuş.Mum eskitme,ipek transfer,dekupaj tekniklerini kullandım.Şu minik el aynasını farkettiniz mi ? Polimer kilden kendimce aksesuar yaptım.Yeni aldığım cam yüzeylerde uygulandığında eskimiş ayna görüntüsü veren bir mediumvar esaslı bir  çalışma yapıp daha sonra paylaşacağım, onu denedimhoş oldu bence.
 Bu  kız maviye taktı diyenleriniz vardır taktım mavi kahve uyumuna.farklı  renkler de deniyorum bir sonraki yayın konusu.


 Hızımı  alamayınca  kapağın içine de ipek transfer uyguladım umarım beğenirsiniz.
sevgiler...

12 yorum :

  1. beğenmemek mümkün değil canım,aynada konuşuyo hani çok tatlı olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım arkadaşım mutlu ettin beni yine.sevgiler...

      Sil
  2. hesabın içinden çıkamadım demişsin ya işte orda koptum ben:)))
    çok haklısın ama! o gürültü çoğu zaman çekilmez.. kendine bulduğun terapi süper yalnız! bizde nasipleniyoruz bu güzelliklerden..
    kutuya gelince nefis olmuş sahiden.. kullandığın tüm teknikler çok yakışmış.. içine uyguladığın ipek transfer nasıl bişi onu bilmiyorum ama çok zarif olmuş..
    ellerine sağlık..
    barış sağlık huzur dolu günler görelim evet tüm kalbimle diliyorum bunu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sebuş bazen ben de kalkıp eşlik ediyorum fakat her gün her gün gına geldi artık.rahatsız olmaya başladığımız ilk zamanlarda evden kaçıp arkadaşlarımıza sığınıyorduk e haliyle onlar da bizden bıktı bir icat, bu terapiyi buldum. ipektransfer stencıldan farklı olarak kumaş ipekten,hafif yapışkan gibiyapışıyor bu desenler o kumaşın üstünde şablon.objenin üstüne koyup el yordamı ile okşayıp yapıştırıyoruz boyayı bir kenarına sıkıp kendi spatülüyle boyayı desenin üstünden geçerek yayıyoruz transfer kumaşını kaldırıyoruz desen çıkmış oluyor bunu birkaç arkadaşım daha sormuştu bir dahaki sefere uygulamayı resimli anlatayım iyisimi çok kolay ama anlatamadım ben zormuş gibi oldu..seviyorum seni yaaa öpüyorum.

      Sil
  3. Böyle güzel işler çıkacaksa varsın her gün düğün olsun :)))
    Ellerinize sağlık, kahveyle mavinin uyumunu ben de çok seviyorum. Anlamıyorum hiç anlattığınız teknikleri, bilmiyorum da ama sonuç harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen duydum ben cumartesi bir düğün daha varmış şimdiden malzemelerimi seçtim yarın saatlerce haşır neşir olacağız inşallah.Güzel sözlerin için ayrıca çok teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil
  4. Yaratıcısın arkadaşım, renkleri, materyalleri çok güzel harmanlıyorsun. Tez zamanda huzurlu günlere erelim inşallah. Sevgimle.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumlarınızla bana herzaman daha iyisini yapma gayreti aşıladığınız için.Dualarımız dileklerimiz hep aynı bakın işte hepimiz kardeşiz tek yüreğiz neden anlatamıyoruz.sevgiler...

      Sil
  5. Cok hos olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmenize sevindim.sevgiler...

      Sil
  6. Eh,gelsin yeni düğünler o halde ki bizim de gözümüz bayram etsin değil mi :) Mavi iyidir, elimden gelse ben de herseyi turkuaza boyucam, ellerine sağlık, cok begendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım sanırım sahil düğünü sezonu kapandı ben boyamaya devam ağırdan ağırdan.sevgiler...

      Sil