26 Aralık 2014 Cuma

Süslü Ajandam ve ben etkinlik için hazırız.


Herkese iyi akşamlar  bu gün size tatlı bir  etkinlikten bahsedeceğim.Sevgili Masal Yıldızı' nın tertemiz kalbiyle yeni yıla yeni umutlarla tertemiz başlamak, güzellikleri paylaşmak amacıyla başlattığı defterleşme  etkinliği.Katılmak isteyenler buraya tıklayıp ayrıntıları görebilir.Karşılıklı eşleşip imkanlarımız doğrultusunda güzel bir defter veya ajanda göndereceğiz  birbirimize.Beni takip edenler bilir imkansızlıklar yüzünden ne lazımsa kendim yapmaya çalışırım.Biricik kırtasiyemizde cici bici bir defter bulamayacağımı bildiğim için kendim süslesem dedim hay hay cevabını alınca koştum kırtasiyeye sert karton kapaklı bir defter almaktı niyetim o da yok. 15x20 gibi ölçülere sahip bordo deri kaplanmış bir ajanda buldum aldım evirdim çevirdim boyanır mı ki diye araştırdım hiç bir  bilgi alamadım haydi Zülüş sıva  kolları baktın olmadı yeniden alırsın defteri dedi iç sesim baladım  bordo defteri bu harika renge boyadım dekupaj yaptım.

Yan tarafına stencıl bile yaptım.Kapağı kenar köşe süpürme tekniğiyle naturel görünmesini sağladım.Kolaj yapmayı  çok seviyorum  bu hoş bayan  resimlerini de dekupaj yapıp  tüm yüzeyi dekupaj  tutkalıyla geçtim önce  iki kat sonra da vernik attım normal su bazlı fırçayla sürülenden.


 Şu aşağıdaki resimde defter sayfalarına  azıcık fırçam değmiş fearkettiğimde artık çok geçti.Zımparaladım bu kadar iz kaldı.eee kusursuz olmasın el işi olduğu belli  olsun azcık ne  olur ki.


Arkası da böyle.Şimdi bir defter altı üstü ne anlatıp duruyorsun diyenleriniz vardır  belki ama bakın ben iki gün aradım deri defter süsleme etiketi yok,deri boyama  yok şimdi craft dünyasına bir etiket eklendi  fena mı tanıyan tanımayan benim gibi olmadık şeyleri merak edip google amcayı sıkıştıranlar için fikir olsun diye yazıyorum bunca şeyi.

Elimde metal takı aksesuarı anahtar vardı minik resimle kontrast oluşturmaya çalıştım.Danteli de sabitlemedim  ben çok seviyorum ama sahibi beğenmezse çıkarabilsin diye sıkıca bağladım belki notlarını kartlarını sevdiceğinin fotoğrafını sıkıştırır arasına boya bulaşan yerleri de bu minik resimlerle kapattım  çok tatlı oldu.

etkinliğe katılmak isteyen arkadaşlarımı yeniden davet ediyorum.Umarım siz de eşleşeceğim arkadaşım da beğenir ajandayı.2015 hepimize sağlık huzur mutluluk getirsin inşaallah.sevgiler...

23 yorum :

  1. Çok güzel olmuş ama bu. :) Mutlu seneler size de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim hadi etkinlige gel belki senin olur.sevgiler...

      Sil
  2. Zuleyha Abla, rengi kolaji her seyiyle harika olmus. Sahibi bayilir bayilir :) Ellerine saglik :) Guzel sozlerinle etkinligimden bahsettigin icin de cok tesekkur ederim , o senin kalbinin guzelligi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim kucucuk bir katkim olursa ne mutlu bana sana mail atmistim aldin mi gordun mu opuyorum sevgiler...

      Sil
  3. Gerçekten tebrik ediyorum, harika olmuş. Yanlışlıkla boya değen yerler nazarı olsun, fabrika işi değil ki bu, el emeği illaki olacak. Çok beğendim, ellerine aklına fikrine sağlık :))
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım güzel sözlerinle beni çok mutlu ettin.sevgiler...

      Sil
  4. sahibi beğenmezse bana göndersin çok güzel olmuş canım ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elifim beğenmene sevindim sevgiler...

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Deryacığım sevgiler...

      Sil
  6. Tek kelime "Bayıldımmmm". Ne kadar titiz çalışmışsın, benim elimde olsa her yer boya olmuştu, işte incelikli işlerdeki bu sabrın en takdire şayan olanı aslında. Renkler ise zaten ortada :))) ellerine sağlık canım, sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumlarınızla beni yüreklendiriyorsunuz sevgiler Mersinden...

      Sil
  7. ben de ne zamandır ajanda boyamayı merak edip hiç örneğini görmediğim için erteliyordum. Hemen yapılacaklar listesine girdi bile. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne güzel ben de aradım bulamadım bir deneyeyim dedim bir fikir verebildiysem ne mutlu bana.Teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil
  8. Malzeme bulamıyorum, diyorsun ya ; Aslında zor şartlar yaratıcılığı kamçılıyor. Ne çok emek vermişsin ve şahane bir defter çıkmış ortaya. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu ettin beni arkadaşım hobilerim yoklukla sınanıyor altından kalkabildiğim kadar yapıyorum esas bu güzel yorumlar kamçılıyor beni teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil
  9. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hoş geldiniz.güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.sevgiler...

      Sil
  10. son zamanlarda sıkıntılıydım.ne blog ne etkinlik katılamadım ,araştıramadım maalesef.ama cidden çok güzelmiş.
    ama en çok defteri beğendim beğenmek ne kelime hayran kaldım.çok ama çok şık kesinlikle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah bir daha yaşatmasın o sıkıntıları bu güzel ziyaretin beni ziyadesiyle mutlu etti.defteri beğenmene çok sevindim sevgiler...

      Sil
  11. offffffff bu ne güzel bir ajanda nasıl bu kadar güzel olabilir ki...

    YanıtlaSil